dimecres, 13 d’octubre del 2010

És un bon moment per comprar pis?. Han tocat fons els preus?.

En realitat, l'ajustament sà del sector s'accelerarà al 2011, per la retirada d'estímuls, la pujada d'impostos, les noves exigències creditícies o pujada de tipus.






Segons les notícies dels darrers mesos:

Molt s'ha vingut especulant sobre la baixada del preu de l'habitatge i de l'evolució real que està experimentant el preu dels immobles des que comencés la crisi econòmica i financera però la veritat és que encara que els preus segueixen baixant, donen ja mostres d'un cert esgotament.

Segons les dades ofertes per l'Institut

Nacional d'Estadística, el preu de l'habitatge lliure ha experimentat undescens del 2,9% al llarg dels tres primers mesos d'aquest any, si els tenim en compte amb els quals es van obtenir en les mateixes dates de l'any passat.

Si ens fixem en el preu de l'habitatge nou aquest es va abaratir en el primer trimestre de l'any un 1,5% mentre que el preu de l'habitatge usat solament es va reduir un 0,9%.

El preu de l'habitatge es va reduir en totes les comunitats autònomes excepte a Extremadura amb Navarra o Aragó amb descensos superiors al 6% enfront de l'1,6 d'Andalusia o a l'1,1% de Múrcia.

Ara bé aquest esgotament que tothom prediu i que volen fer-nos creure que finalitza la baixada de preus, es conseqüència d'unes accions estratègiques per part de l'administració que al fer desaparèixer uns avantatges fiscals, importants en el sector de la vivenda, forcen que es produeixin compres compulsives en el darrer trimestre.


QUEDEM ESPECTANTS DEL TANCAMENT DE L'ANY 2010